Hoofdcontent

Hoe werkt het?

Cultuur- & Sportstimulering Nederland werkt samen met meer dan 100 gemeenten met als doel om hun inwoners op een leuke en laagdrempelige manier bekend te maken met het sportieve en culturele aanbod binnen de regio. Dit gaat vaak in samenwerking met buurtsportcoaches/cultuurcoaches, sportbedrijven en/of culturele instellingen. Hier zijn verschillende (bewezen) concepten voor ontwikkeld. Het meest bekende programma is natuurlijk 'Sjors', maar ook 'Max Vitaal' en 'Try-Out' worden in steeds meer gemeenten ingezet.


Sjors Sportief en/of Sjors Creatief

Het volledige gemeentelijke (sport)aanbod wordt gepresenteerd in het kleurrijke Sjorsboekje. De Buurtsportcoaches zorgen ervoor dat alle basisschoolkinderen uit de gemeente op een opvallende manier deze boekjes uitgereikt krijgen in de klas. Kinderen kunnen zich vervolgens gedurende het hele schooljaar digitaal inschrijven. Ook via de Sjors App! Alle sportverenigingen/cultuuraanbieders voeren digitaal hun kennismakingsactiviteiten in via www.sportstimulering.nl. De gemeente kan de cijfers en het resultaat perfect meten en monitoren. Zo is in een oogopslag te zien hoeveel kinderen er ook daadwerkelijk lid zijn geworden; op welke school deze zitten; in welke wijk ze wonen en welke leeftijdsgroepen het meest gebruik maken van het aanbod. Ook zijn er standaard evaluaties in de website ingebouwd, erg handig!

Max Vitaal 

Wij stimuleren uiteraard ook 50-plussers om fit te blijven. Max Vitaal is de mascotte die deze verantwoordelijkheid op zich neemt. Het project bestaat uit 2 onderdelen: de fittest en het inzichtelijk maken van de mogelijkheden op een flyer of boekje. Na het volgen van de fittest krijgen senioren dit boekje mee naar huis. Cultuur- & Sportstimulering NL zorgt voor de materialen, het complete draaiboek, brieven, persberichten, etc. Een fullconcept uiteraard dat snel kan worden uitgerold. Ook hier geldt weer: meten = weten! Meer informatie: www.maxvitaal.eu.


Eigen website (0 tot 100 platform)

Een 'eigen' website waarop alle genoemde concepten geïntegreerd zijn, maar dan in een eigen uitstraling. Om iedere inwoner te activeren. 

Inmiddels maken meer dan 100 gemeenten gebruik van onze diensten. Daar zijn wij heel erg trots op! De wens vanuit de gemeente is er steeds vaker om projecten een eigen uitstraling te geven. Daarom is het ook mogelijk om een eigen website (met zelf te kiezen domeinnaam) in gebruik te nemen. Verenigingen melden zich hier dan ook op aan en ook de kinderen schrijven zich via deze website in. Websites worden steeds doorontwikkeld en de functionaliteiten geüpdate. Het ecosysteem zorgt ervoor dat andere gemeenten/gebruikers meeprofiteren en van deze doorontwikkeling gebruik kunnen maken. Een 'eigen' website dus waarop alle genoemde concepten geïntegreerd zijn, maar dan in een eigen uitstraling.

Geïnteresseerd of meer informatie? Laat het ons weten.
Of download onze brochure.